Gezins- en Moederschapscoach

Hi, ik ben Angelique; moederschaps- / gezinscoach en moeder van twee heerlijk eigenzinnige kinderen van 12 en 9 jaar.
Ik heb de afgelopen jaren een aantal zéér waardevolle lessen geleerd over mijn eigen ouderschap. Lessen die mij veel meer rust en harmonie hebben gebracht in het contact met mijn kinderen.
Het heeft mij een liefdevoller ouderschap gebracht wat zo waardevol is geweest voor zowel mijzelf als voor mijn kinderen, dat ik mijn kennis met liefde deel in mijn eigen praktijk om zo nog veel meer ouders te inspireren tot een liefdevol ouderschap!

Een aantal jaar geleden worstelde ik regelmatig met het gedrag van mijn kinderen. Ik merkte dat ik helemaal niet de moeder was die ik wilde zijn. Ik was ongeduldig en
reageerde vaak geïrriteerd naar mijn kinderen. Ik voelde mij met regelmaat machteloos, omdat ik niet wist hoe ik moest reageren op de driftbuien van mijn kinderen. En dat terwijl ik mij juist had voorgenomen om die leuke, lieve en relaxte moeder te zijn. Frustratie all over dus. Maar er kwam een keerpunt…

Ik werkte als gezinscoach in het wijkteam, waar ik veel ervaringen opdeed en ik mooie opleidingen heb gevolgd. Maar mijn allergrootste leermeesters zijn toch echt gewoon mijn eigen kinderen. Mijn kinderen zijn mijn allergrootste spiegel. Door hen voel ik precies waar ik zelf ‘geraakt’ word in mijn eigen frustratie, teleurstelling, boosheid of verdriet.
Dit is natuurlijk van invloed op hoe ik reageerde naar mijn kinderen toe. Zodra ik bewust werd over ‘wat’ er in mij ‘geraakt’ werd en ‘waardoor’, kwam ik weer in mijn kracht te staan. Ik kon meer vanuit rust en liefde op mijn kinderen reageren, in plaats vanuit emotie of onmacht.  Hoe meer ik loskwam van mijn eigen emoties hoe beter en objectiever ik naar de opvoedsituaties kon kijken.
Ik kan nu ook veel beter zien wat de behoefte onder het gedrag van mijn kinderen is. Wat maakt dat ze doen zoals ze doen? Ik zie nu vaker waar hun ‘ongewenste gedrag’ vandaan komt.

De volgende stap was; HOE  ik dan het beste op hun gedrag én hun behoefte kon reageren.
Dit was écht een zeer waardevolle les, want het heeft mij een liefdevollere verbinding met mijn kinderen gebracht. Ik ben op een zachte en liefdevolle wijze op hun gedrag gaan reageren, maar wel binnen duidelijke kaders en grenzen.  De kracht van zachtheid maakt dat mijn kinderen zich meer gehoord en gezien voelen door mij. Beter grenzen kunnen accepteren. De boze buien zijn minder geworden. Ze werken meer mee, ze luisteren beter en dat brengt écht meer rust in huis.

Ik zie het ouderschap als een mooie reis; een ontdekkingstocht naar de behoefte van je kind en een persoonlijke leerweg voor jezelf!

Mijn opleidingen; HBO SPH, Triple P, Kindercoachopleiding bij Tea Adema, Training Kinderen en Emoties bij Heppie, Energetische kindercoachopleiding bij MALVA, Training Systemisch werken en model van BATESON bij Coachcenter, Jeugdzorgwerker bij FlexusJeugdplein, Signs of Safety bij Vocas Trainingen, Moederschapscoachopleiding bij Centrum Zijnsoriëntatie, Aware Parenting i.o

Anschrijf-cut
Liev Bookcover
Quote Coachingspraktijk Liev 2
IMG-20190330-WA0005
Angelique Franken